17/4 - DANSKA OLIVER KIDNAPPAD

image148

Den 5-årige danske pojken fördes bort av tre maskerade män.

Ett gränslarm har utfärdats och den svenska polisen spanar efter pojken.

- Vi hoppas bara att Oliver blir hittad oskadd. Hjälp oss att hitta honom, säger pojkens familj till danska B.T.


Femårige Oliver hade precis blivit hämtad på dagis i Virum norr om Köpenhamn av sin mamma när tre maskerade män i en mörk kombi slet ut honom ur bilen och körde i väg från platsen.


Tidningen B.T. uppger att familjen råkat ut för kidnappningsförsök tidigare. I mars 1998, alltså för litet drygt tio år sedan, försökte en grupp på fem man på uppdrag av kineser i restaurangbranschen föra bort en då 12-årig pojke från samma familj.

Männens plan var att hålla pojken fängslad i en lägenhet till dess att man fått en begärd lösesumma. Planen misslyckades dock och pojken hittades oskadd.


Bara tre veckor senare lyckades dock samma liga röva bort en 22-årig dotter till en annan restaurangägare.

Hon kidnappades på öppen gata och kedjades därefter fast vid en säng i tre dygn. Redan en timme efter kidnappningen begärde ligan en halv miljon kronor för att släppa henne. Summan steg sedan till tio miljoner. När fadern vägrade betala släpptes dottern av på kyrkogården i Bispebjerg med förbundna ögon.


Vid försvinnandet var Oliver som är 130 centimeter lång klädd i blågrön pilotjacka och jeans. På framsidan av jackan sitter ett märke med robotfiguren Ultraman, som förekommer i en japansk tv-serie.



Läste nyss på aftonbladets hemsida om den femåriga oliver som blivit kidnappad i danmark. Stackars liten säger jag bara, varför kan inte folk låta barnen vara? Förstår inte vad dom tänker med. Men jag hoppas verkligen att dom hittar pojken oskadd, han är ju trotts allt bara fem år!

Kommentarer
Postat av: MATILDA

usch så hemskt :(

2008-04-18 @ 12:24:20
URL: http://matildahammar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0