20/3 - THE GREAT DEBATERS

The great debaters


Regissör: Denzel Washington
Genre: Drama
Utgivningsår: 2007
Längd: 123 min
Skådespelare: Denzel Washington, Forest Whitaker, Nate Parker, Denzel Whitaker, Jurnee Smollett, Jermaine Williams, Gina Ravera, John Heard, Kimberly Elise


Handling: Filmen är baserad på den sanna historien om Melvin B Tolson, en professor på Wiley College 1935. I en tid av rasism inspirerade han studenterna till att vilja vara med i skolans debattlag som blev ett av de första att debattera mot ett lag med vita studenter.


Jag tycker.. att filmen var skit bra. Alla som har det minsta lilla rasism i sig borde se den här filmen. Här får man verkligen se hur de svarta blev behandlade i USA under en lång tid. Och äntligen var det någon/några som slog emot och gjorde något emot det genom att tävla med ett debattlag och fick på så vis respekt hos de vita. De fick till och med bevittna hur en svart man var hängd på ett kors över en eld och hur ett gäng vita männ stog runt om och bara kollade på. Usch, riktigt otäckt att det verkligen kan vara så hemskt. Kortfattat, helt klart en sevärd film som alla borde se.

image144

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0